‘Whatsapp werkt aan webapp’

Dat blijkt uit de broncode van de laatste bètaversie van de Android-app, zo ontdekte Androidworld. De regels broncode beschrijven een zogeheten ‘web_session’, wat erop duidt dat Whatsapp ook websessies gaat ondersteunen.

Daarnaast zijn er verschillende afbeeldingen en iconen in de broncode gevonden, zoals een klein Chrome-icoon en een afbeelding waarop een smartphone en laptop samen te zien zijn. Via de Whatsapp-app kunnen gebruikers hun websessies bekijken en deze beëindigen.

Whatsapp-gebruikers zouden via het domein web.whatsapp.com, dat op dit moment is afgeschermd, hun telefoonnummer kunnen invoeren. De website toont vervolgens een QR-code die met de Whatsapp-app kan worden geschand, waarna de sessie wordt goedgekeurd en er kan worden ingelogd.
Telegram


Pavel Durov, oprichter van de Whatsapp-concurrent Telegram, zei deze week tijdens een interview met Techcrunch dat Whatsapp heeft geprobeerd om één van zijn ontwikkelaars over te nemen. Deze ontwikkelaar werkte aan de webversie van Telegram.

Telegram is onder andere populair geworden door het aanbieden van web- en desktopapps. 
Desktop


Daarnaast heeft Whatsapp-ceo Jan Koum zich alleen in 2013 uitgelaten over een potentiële desktopversie. “Die gaan wij waarschijnlijk niet maken”, zei Koum toentertijd.

Een webversie waar nu over wordt gesproken is echter niet hetzelfde als een desktopapp, die op een computer moet worden geïnstalleerd.

Whatsapp heeft nog niet op het nieuws gereageerd. Het blijft onduidelijk wanneer de webapp verschijnt. Uit de broncode van de app blijkt dat de webversie nog volop in ontwikkeling is.

Bekijk de zes beste alternatieven voor Whatsapp

Podcast: Blauwe vinkjes in Whatsapp, Outernet en downloadverbod

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>