Nieuwe bluetooth maakt tracking lastiger

Dat meldt de Bluetooth Special Interest Group op zijn website. De verwachting is dat bluetooth 4.2-standaard volgend jaar door fabrikanten wordt gebruikt.

Bluetooth 4.2 laat onder andere smartphones van mac-adres, een uniek identificatienummer van een elektronische apparaten, wisselen. Op dit moment werkt bluetooth-tracking via het mac-adres van een smartphone.

In januari van dit jaar werd bekend dat Nederlandse winkels klanten volgen met onder andere bluetooth-tracking. Met deze vorm van tracking kunnen winkels bijhouden hoe vaak klanten in een winkel komen en wanneer het druk is. 
Dataoverdracht


Daarnaast zorgt bluetooth 4.2 voor een betere accuduur, omdat apparaten minder vaak wakker worden gemaakt door zogeheten beacons. Deze beacons kunnen apparaten via bluetooth automatisch inschakelen.

Ook is de dataoverdracht 2,5 keer sneller dan bij bluetooth 4.1.

De laatste grote verandering in bluetooth 4.2 is de mogelijkheid om een rechtstreekse verbinding via ipv6, de laatste versie van het internetprotocol, op te stellen. Bluetooth ondersteunt sinds versie 4.1 ipv6, en de nieuwe versie kan rechtstreeks via een router met het internet worden verbonden. Dit is interessant voor het zogeheten internet of things, waarbij allerlei huishoudelijke apparaten met het internet worden verbonden.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>