‘Uber gaf sollicitant inzicht in ritgegevens klanten’

Dat meldt The Washington Post op basis van een statement door de sollicitant in kwestie, die anoniem wenst te blijven.

Hij zou vorig jaar op gesprek zijn geweest voor een baan op het kantoor van Uber in Washington. Als onderdeel van de sollicitatie kreeg hij een hele dag toegang tot alle ritgegevens die het bedrijf bijhoudt. 

De sollicitant heeft naar eigen zeggen vervolgens de reisgeschiedenis van kennissen opgezocht, waaronder een familielid van een bekende Amerikaanse politicus.

De toegang tot deze gegevens zou pas enkele uren na de sollicitatie weer zijn ingetrokken.
Reactie Uber


Uber reageerde niet direct op de geruchten, maar gaf afgelopen maandag wel een aanvullend statement over hoe het bedrijf omgaat met privacyschending door zijn medewerkers.

De toegang die zij zichzelf verschaffen zou continu in de gaten gehouden worden en bij overtredingen belooft Uber gepaste consequenties, waaronder mogelijk de beëindiging van een contract.

Dat deed het bedrijf niet bij de twee topmannen die onlangs negatief in het nieuws kwamen om soortgelijke redenen. Tegen het hoofd van Uber in New York, Josh Mohrer, zijn wel “disciplinaire maatregelen” genomen. Hij werd berispt wegens het bijhouden van de locatie van een kritische journaliste.

Eerder ontstond al ophef om uitspraken van topman Emil Michael, die suggereerde dat Uber onderzoek ging doen naar de privélevens van journalisten om hen de mond te kunnen snoeren. Ook Michael mag aanblijven.

Naar aanleiding van die controverse maakte Uber wel zijn privacybeleid openbaar en huurde het een privacyfirma in om die richtlijnen onder de loep te nemen.

Uber: de opkomst van de populaire maar controversiële taxi-app

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>