Chinese Google-concurrent Baidu brengt smart e-bike uit

De Chinese zoekmachine Baidu waagt zich aan de productie van de technologisch vernuftige DuBike. De grootste zoekmachine van Azië rust de ‘slimme fiets’ uit met de laatste smart fitness-technologie. Het prototype van de e-bike maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor de gebruiker om de hartslag en het aantal verbrande calorieën te zien.

Het bedrijf beweegt zich steeds meer op het gebied van elektronica en huishoudartikelen. Zo kondigde het een tijdje geleden nog deze speciale eetstokjes aan die kunnen meten of voedsel veilig is.


Al fietsend op de DuBike is de gezondheidsstatus van de fietser goed in de gaten. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van verschillende navigatie- en verkeersdata om zo snel mogelijk van A naar B te komen. Het systeem van de DuBike heeft verder ook integratie met sociale netwerken, een batterij die het opladen van de elektronica onderweg mogelijk maakt, en een beveiliging om diefstal tegen te gaan. Dat is mogelijk door de vele sensoren op de fiets, de AI van het systeem, en het uitvoerende systeem dat bedienbaar is met de stem.

De DuBike van Baidu zou in 2014 nog uitkomen. Er zijn nog geen berichten waaruit blijkt dat Baidu de e-bike wil gaan uitbrengen in Europa of de Verenigde Staten. Wellicht inspireert het de westerse bedrijven wel tot het fabriceren van een eigen variant op de DuBike.

 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>