'Ook Apple doet afstand van Google'

Na Mozilla doet ook Apple mogelijk afstand van Google als standaard zoekmachine. Bing of Yahoo zou ervoor in de plaats moeten komen, zo gaat nu het gerucht.

Daarover schrijft The Information vandaag. De overeenkomst tussen Apple en Google loopt in 2015 af. Tot die tijd blijft Google de standaard zoekmachine in Safari. Maar daarna? Zowel Microsoft als Yahoo zou al bij Apple hebben aangeklopt, om een plaatsvervangende zoekdienst aan te bieden.

Zelf doen

Daarnaast is er nog een optie open voor Apple, een hele eigen zoekmachine. Eerder werd er al een zogenaamde ‘webcrawler’ gevonden op de servers van het bedrijf. Dat is een bot die het internet afstruint en websites indexeert, waar een doorzoekbare database mee mogelijk gemaakt kan worden.

Plaatsvervanger

Apple neemt al langer afstand van Google. Zo levert de spraakassistent Siri al zoekresultaten van Bing en is Google Maps vervangen door Apple Maps. Ook YouTube staat niet meer standaard op iOS-toestellen geïnstalleerd.

Vorige week werd bekend dat Firefox Yahoo als standaard zoekmachine krijgt. Mozilla en Google hadden jarenlang een overeenkomst, maar die is niet verlengd. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>