Computer besturen met je ogen dankzij Eyecan+

Samsung introduceert Eyecan+, een apparaat dat je computers niet laat besturen met muis en toetsenbord maar met je ogen. De technologie is voornamelijk interessant voor mensen met een lichamelijke beperking.

Je plaatst de Eyecan+ onder de monitor en vervolgens leest de hardware welke kanten je opkijkt. Door te knipperen kies je opties uit een wiel, zoals bijvoorbeeld knippen, plakken, inzoomen, scrollen en verslepen.

Ook toetsencombinaties als Alt+F4 (venster sluiten) en Ctrl+P  (printen) zijn er aan te koppelen. Je hoeft er verder geen andere wearables voor te dragen.

Goede doelen

Eyecan+ wordt dan ook wel ‘de oogmuis’ genoemd. Samsung is niet van plan het apparaat in productie te nemen, omdat de afzetmarkt er voor te klein zou zijn. Een gelimiteerde oplage wordt echter wel beschikbaar gesteld aan goede doelen. 

Daarnaast wordt de broncode vrijgegeven, zodat andere ontwikkelaars de technologie in hun eigen producten kunnen toepassen.

 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>