Tablet-verkoop staat bijna stil

Er worden nog maar amper nieuwe tablets verkocht. Volgens onderzoeksbureau IDC groeit de tabletmarkt dit jaar met nog slechts 7,2% – dat is een heel stuk minder dan de 52% groei die in 2013 werd gehaald. Vooral iPads moeten het verduren.

De marktonderzoekers schrijven de stagnerende groei voornamelijk toe aan het feit dat mensen geen nieuwe tablets meer nodig hebben. Een tablet heeft een veel langere levensduur dan een smartphone. Bovendien zijn de onderlinge verschillen tussen tablets marginaal, en zijn ook verbeterde modellen niet zo significant anders dat een vervanging nodig is.

Eén tablet genoeg

Bovendien zouden de meeste tabletkopers genoeg hebben aan één tablet voor meerdere gezinsleden. Daardoor kopen mensen minder snel een nieuw apparaat.

Miljoenen

Vooral Apple zou de stagnatie van de tabletmarkt merken, zegt het onderzoeksbureau. Dit wordt namelijk het eerste jaar dat er minder iPads worden geleverd dan de jaren daarvoor. Apple voorspelde onlangs al dat de tabletmarkt grotendeels verzadigd was, al verkocht het bedrijf vorig jaar nog steeds 64,9 miljoen iPads. Daarnaast werden 159,5 miljoen Android-tablets verkocht en 10,9 miljoen Windows-tablets.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>