Huawei wil zelfrijdende auto’s voorzien van 5G-verbinding

Het bedrijf werkt samen met autofabrikanten om te zien wat daarvoor nodig is, vertelt directeur Eric Xu maandag aan de Financial Times.


Huawei is al de grootste fabrikant van telecomapparatuur, die onder meer in verschillende Nederlandse 4G-netwerken wordt gebruikt. Het Chinese bedrijf wil zijn eerste tests met 5G doen rond het WK voetbal in Rusland in 2018.


De bedoeling is dat 5G honderd keer sneller wordt dan 4G. Belangrijk voor zelfrijdende auto’s is echter ook dat datapakketjes sneller van een apparaat naar een server en weer terug kunnen reizen. De zogenoemde latency is bij 4G-netwerken nog tientallen milliseconden, maar volgens Xu wordt voor 5G gemikt op een latency van één milliseconde.


“Dat gezegd hebbende weet ik niet zeker of we één milliseconde kunnen halen. Misschien wordt het vijf of drie milliseconden.”


Verschillende autofabrikanten werken al aan zelfrijdende auto’s. Ook Google toonde al eens een prototype van een auto die geen bestuurder nodig heeft. De introductie van zulke auto’s wordt rond 2020 verwacht, tegelijk met de eerste commerciële uitrol van 5G.


Wat we over zes jaar van zelfrijdende auto’s mogen verwachten

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>