Grootste selfie ter wereld gemaakt

In Bangladesh is zaterdag de allergrootste selfie ooit genomen. Op de selfie zijn 1,151 mensen samen te zien. De foto werd geschoten met de Lumia 730 in een groot winkelcentrum in Dhaka.

MIcrosoft werkte voor de actie samen met Coca Cola om zoveel mogelijk mensen op één selfie proppen.


De Lumia 730 bevat een 5 megapixel front-camera en de gezichtsherkenning wist dus 1,151 bezoekers herkenbaar vast te leggen. Het record is nog niet officieel bevestigd door het Guinness Book of Records, al wil Microsoft met die actie wel in het illustere boek worden vereeuwigd.


Het is niet het eerste selfierecord dat in het Guinness Book of Records staat. Zo is er al een record voor het grootste album van selfies. Dit record staat op naam van de Turkse Atasun Optik die met 103,690 foto’s duidelijk de kroon spant. Ook het recordaantal selfies binnen één uur verdiende een plekje in de boeken van Guinness Records. Dit record staat op naam van de Engelsman Lee Goodfellow die zichzelf 657 keer fotografeerde binnen een uur.


Mocht je geïnteresseerd zijn in nog meer selfierecords, neem dan even een kijkje op Record Setter. Daar volgen de absurde records elkaar in sneltreinvaart op. Zo is er onder andere een record voor de snelheid van het posten van een selfie op Instagram terwijl de maker een tennisracket balanceert op zijn hoofd. Hij had hier maar 6.72 seconden voor nodig.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>