Finse Jolla maakt tablet gericht op multitasken

Het bedrijf, dat bestaat uit voormalige Nokia-medewerkers, biedt de tablet aan via een crowdfundingcampagne op Indiegogo.

Jolla vroeg om 380.000 dollar, omgerekend ruim 300.000 euro. Dat bedrag werd al na ongeveer twee uur opgehaald. 

De tablet van Jolla draait net als zijn eerder uitgebrachte smartphone op het opensource besturingssysteem Sailfish, waarop ook Android-apps te gebruiken zijn.

Het voornaamste voordeel van Sailfish is volgens Jolla de mogelijkheid tot multitasking. Er kunnen meerdere apps tegelijk op het scherm worden weergegeven en vanuit dit overzicht ook bediend worden, zonder hiervoor eerst een van de apps in een volledig scherm te openen.

Voor andere functies vraagt Jolla om suggesties van donateurs en andere geïnteresseerden. 
Specificaties


De beoogde specificaties van de Jolla-tablet komen volgens het bedrijf overeen met die van de iPad Mini 3. Het apparaat moet een 7,85 inch display krijgen met een resolutie van 2.048 x 1536 pixels. 

Verder huist de tablet een 1,8 GHz quad core-processor, 2 gigabyte werkgeheugen en 32 gb interne opslagruimte, dat is uit te breiden via een sd-kaart.

De camera op de achterkant is vijf megapixels, die op de voorkant twee. Vooralsnog lijkt enkel de accu flink af te gaan wijken. Die is met een capaciteit van 4300 mAh een stuk minder groot dan concurrenten.  
Prijs


Daar staat een prijs van 189 dollar, omgerekend 150 euro, tegenover. Dat is echter wat donateurs moeten inleggen om een exemplaar te krijgen, de werkelijke consumentenadviesprijs komt waarschijnlijk hoger te liggen.

De Jolla-tablet wordt in mei 2015 naar de eerste Indiegogo-backers verscheept.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>