‘Kwart verkochte Lumia-toestellen nog niet geactiveerd’

Dat blijkt uit cijfers die Microsoft onlangs zou hebben gegeven tijdens een evenement in Duitsland, waarover Wmpoweruser bericht.

Het bedrijf liet vallen dat er sinds de introductie van de eerste Lumia-telefoon eind 2011 vijftig miljoen toestellen met die merknaam zijn geactiveerd.

De totale verkoop van Lumia-telefoons ligt volgens de meest recente cijfers op 67,3 miljoen exemplaren, wat betekent dat er ruim 17 miljoen toestellen in omloop zijn die nog niet geactiveerd zijn.

Dat is ruim 25 procent. Het is niet bekend om welke reden dat nog niet is gebeurd. Waarschijnlijk gaat het deels om voorraden die nog niet aan consumenten verkocht zijn.
Microsoft Lumia


Tot voor kort werden de Lumia-telefoons nog onder de Nokia-merknaam verkocht, maar begin vorige week onthulde Microsoft het eerste Lumia-model dat onder zijn eigen naam wordt uitgebracht.

De Nokia-naam komt grotendeels te vervallen en wordt alleen nog gevoerd op zogeheten ‘feature phones’, goedkope telefoons die niet op Windows Phone draaien. 

Bekijk Microsofts eerste eigen Lumia-smartphone

Hands-on: Metalen Lumia 830 en selfietoestel Lumia 735

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>