‘Taxidienst Uber laat passagiers muziek afspelen via Spotify’

Dat meldt Techcrunch op basis van enkele gelekte screenshots van de Uber-app. Deze screenshots laten onder andere zien dat de taxichauffeur kan aangeven wat voor audio-input er in de auto wordt gebruikt.

De chauffeur verbindt zijn Uber-smartphone via een aux-kabel aan het audiosysteem van de auto, waarna de passagier via de Uber-app muziek van Spotify naar het audiosysteem kan streamen. Het wordt waarschijnlijk ook mogelijk om eigen afspeellijsten van Spotify op te zetten.

Door de integratie van Spotify in Uber wordt de taxidienst opnieuw persoonlijker. Bij het bestellen van een taxi via de app ziet de gebruiker bijvoorbeeld ook wie de chauffeur is, zijn of haar beoordelingen en in welke auto er wordt gereden.

Uber en Spotify gaan de samenwerking naar verluidt volgende week aankondigen.
Uberpop


Uber komt veelvuldig in het nieuws door zijn dienst Uberpop, dat particulieren tegen lage tarieven met elkaar laat meerijden. Enkele Uberpop-chauffeurs in Amsterdam hebben al boetes van 1500 euro gekregen, die Uber in de rechtszaal gaat aanvechten.

Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport is Uberpop illegaal in Nederland, omdat de Uberpop-chauffeurs geen vergunning hebben en wel concurreren met normale taxi’s die over het algemeen duurder zijn.

Uber: De opkomst van de populaire en controversiële taxi-app

Waarom Nederlandse taxichauffeurs niet tegen Uber protesteren

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>