Deze drone is biologisch afbreekbaar

Al die drones die her en der vliegen geven zo’n rommel. Al dat plastic en aluminium doet er jaren over om te vergaan, maar voor ieder probleem is een oplossing: Deze drone is gemaakt van schimmels, zodat het op natuurlijke wijze vergaat. Handig als je ‘em kwijtraakt…

Er zijn bovendien weinig mensen die je beter kunt vertrouwen voor het maken van een drone dan wetenschappers van NASA, en dat is ook precies hoe deze drone tot stand is gekomen. De bio-afbreekbare drone is ontworpen door een team wetenschappers van onder andere NASA’s Ames Research Center, samen met knappe kopen van allerlei andere instituten.


Het vliegende robotje is gebouwd op basis van mycelium (de zwamvlok), het vegatatieve deel van schimmels. Dat vergaat direct zodra het in aanraking komt met water, maar uiteindelijk ook wanneer het gewoon op de grond neerkomt.

Niet volledig afbreekbaar

Inmiddels heeft de drone zijn eerste testvlucht uitgevoerd, en volgens de onderzoekers ging dat erg goed. Helaas kunnen nog niet álle onderdelen van de drone worden gemaakt van een afbreekbaar materiaal, waardoor dingen als de rotorbladen en de mechaniek van de drone, maar ook dat moet in de toekomst wel kunnen, zeggen de onderzoekers.

Spionage

De uitvinders zeggen zelf dat de drone praktisch kan zijn voor overheden, die een geheim drone-programma willen uitvoeren zonder dat andere landen daarachter komen. Dat lijkt ons nogal schimmig – wij zijn gewoon blij dat er eindelijk een milieubewuste oplossing is voor mensen die hun drone kwijtraken.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>