Youtube Music Key is Googles Spotify-alternatief

YouTube heeft eindelijk zijn eigen muziekdienst gepresenteerd. YouTube Music Key wordt een betaalde dienst waarmee gebruikers voor een klein bedrag per maand naar muziek kunnen luisteren – een alternatief voor Spotify dus.

Voorlopig is YouTube Music Key is voorlopig alleen nog in Amerika te gebruiken, en het is op dit moment alleen nog voor genodigden. Die kunnen met een invite de dienst tijdelijk proberen.

Offline video’s

YouTube Music Key kost in Amerika 10 dollar per maand, omgerekend zo’nm 7,50. Over Europese prijzen is op dit moment nog niets bekend. Voor dat geld kunnen gebruikers onbeperkt naar speciale muziekvideo’s kijken, uiteraard zonder advertenties. Ook kunnen zij hele albums luisteren en in eigen afspeellijsten zetten, en zijn video’s offline te bekijken. Ook kunnen de video’s op de achtergrond draaien op mobiele apparaten.

Contracten met platenlabels

Dat YouTube met een muziekdienst zou komen, was geen publiek geheim. Niemand wist echter zeker hoe lang het zou duren voor de dienst er was. Voor Music Key is YouTube een aantal contracten aangegaan met grote platenmaatschappijen. De onderhandelingen daarover duurden nogal een tijdje, met name omdat kleine maatschappijen aanvankelijk weinig interesse hadden om mee te doen. Nu er toch overeenkomst met die partijen is gesloten kon de dienst gelanceerd worden.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>