Sanoma brengt ‘Tinder voor mode’ uit voor Android en iOS

Gebruikers van de app (iOS en Android) kunnen kledingstukken uit de webwinkels van Asos, Nelly en V&D bekijken. Sanoma stelt in een persbericht dat binnenkort meerdere webwinkels worden toegevoegd, maar zegt niet welke dat zijn.

Net als bij Tinder kunnen de producten met een sleepbeweging worden beoordeeld. Door naar rechts te slepen wordt een kledingstuk bewaard, door naar links te slepen wordt het product verwijderd en wordt er direct een nieuw kledingstuk getoond. Bij dating-app Tinder kunnen gebruikers elkaar op die manier goed- of afkeuren.

Het is in Swipe en Shop ook mogelijk op een product te tikken in plaats over het beeld te slepen. Dan wordt meer informatie getoond en kan het kledingstuk direct worden besteld. Gebruikers worden daarvoor wel doorgestuurd naar de mobiele site van de betreffende webwinkel. 

Het is in de app niet mogelijk voorkeuren aan te geven of op bepaalde kledingstukken zoals broeken of jassen te zoeken. Als een kledingstuk is opgeslagen, krijgen gebruikers een melding als het product ergens in de aanbieding is. 
Mobiel winkelen


Met Swipe & Shope hoopt Sanoma, uitgever van onder meer NU.nl, het webwinkelen via smartphones te stimuleren. Voor het gebruik van Swipe en Shop is wel een account nodig.

Uit onderzoek van Adobe bleek eerder deze week nog dat 16,6 procent van alle online aankopen in Nederland inmiddels wordt gedaan op een smartphone of tablet. Vorig jaar was dat nog 12 procent. Verder maakte onderzoeksbureau GfK dinsdag bekend dat mensen die via mobiele apparaten producten kopen veel vaker hun creditcard gebruiken dan mensen die webwinkelen via een pc.

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>