Spotify heeft 12,5 miljoen betalende gebruikers

Dat meldt Spotify-ceo Daniel Ek in een blogpost.

Ek reageert met zijn bericht op het vertrek van zangeres Taylor Swift van de streamingdienst. Die verwijderde vorige week al haar muziek, en noemde Spotify een experiment waar ze niet aan wil deelnemen.

Ek schrijft dat Spotify sinds zijn oprichting in 2008 tot begin vorig jaar 1 miljard dollar aan artiesten heeft uitbetaald. Sindsdien is er nog eens 1 miljard dollar betaald.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Spotify. – (c)NU.nl/Jerry Vermanen
Ledengroei


Spotify heeft nu ruim 50 miljoen gebruikers, waarvan 12,5 miljoen een betaald abonnement hebben. Een halfjaar geleden stond de teller nog op 40 miljoen totaal, met 10 miljoen betalende leden. In maart 2013 had Spotify 6 miljoen betalende leden.

Ek wijst erop dat 80 procent van die betalende gebruikers begon met een gratis lidmaatschap. Ook noemt hij het een belangrijk wapenfeit dat de meerderheid van de gebruikers van Spotify jonger is dan 27 jaar.
Albumverkopen


Volgens Ek kunnen artiesten die zo populair zijn als Taylor Swift zo’n 6 miljoen dollar per jaar verdienen aan Spotify. De ceo verwacht dat dit bedrag volgend jaar verdubbelt.

Ook wijst Ek erop dat de miljoenenverkopen van het nieuwe album 1989 van Taylor Swift tegenwoordig eerder uitzondering dan regel zijn. Het platenlabel dat Swift vertegenwoordigt, Universal, is net als alle grote platenlabels investeerder in Spotify.

Muziek zonder iets te doen: Het toekomstbeeld van Spotify

Waarom Spotify het luisterlimiet van gratis accounts heeft opgeheven

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>