Slimme doe-het-zelfgadget op Kickstarter gezet

De Thingsee One is een concept van Haltian, een Fins bedrijf dat is opgericht door enkele voormalige Nokia-medewerkers.

Zij vragen om 99.000 dollar via Kickstarter. De gadget is ongeveer even groot als een los navigatiesysteem en heeft qua vorm ook wat weg van dergelijke apparaten. 

De gadget is verder uitgerust met verschillende sensoren, waaronder een thermometer, druksensor, accelerometer, gyroscoop en lichtsensor. De informatie die het apparaat uitleest kan het doorsturen via 2g, wifi of bluetooth, bijvoorbeeld naar de bijbehorende Thingsee-app. 

Gebruikers zouden daarbij zelf in kunnen stellen wat de Thingsee One precies meet en wat er met die data moet gebeuren, om zo hun eigen slimme gadget te creëren.
Zonder programmeerkennis


Dat kan volgens Haltian heel eenvoudig zonder dat er programmeerkennis vereist is, via de mobiele applicatie. Het zou echter ook mogelijk moeten zijn om meer complexe programma’s voor de Thingsee One te schrijven.

Zo moet de Thingsee One voor allerlei toepassingen geschikt zijn, mede dankzij een lange accuduur, waterbestendigheid en een monochroom lcd-display van 1,54 inch. 

Als voorbeeld geeft Haltian dat gebruikers de Thingsee One aan een deur of hek vast kunnen maken om te weten te komen wanneer deze wordt geopend. 

De verwachte leverdatum, als de crowdfundingcampagne succesvol blijkt, is april volgend jaar. 

De tien meest succesvolle Kickstartergadgets

De vijf meest lucratieve Nederlandse Kickstarters

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>