Mozilla voegt vergeetknop toe aan Firefox

Mozilla heeft Firefox-versie 33.1 gelanceerd. De update voegt een vergeetknop toe aan de webbrowser toe, waarmee je gemakkelijker dan voorheen je geschiedenis kunt wissen.

Wanneer je op de vergeetknop drukt, worden je geschiedenis en cookies van de laatste 5 minuten, 20 minuten of 24 uur van je systeem verwijderd. Alle tabbladen worden gesloten en er komt een nieuw, leeg venster voor in de plaats.

Sporen wissen

De knop is er dan ook niet voor om volledig anoniem mee te internetten, daarvoor bestaat immers privénavigatie al. Maar het is bijvoorbeeld wel handig om snel je internetsporen te verwijderen van computers die je deelt met anderen.

Om de vergeetknop te vinden, open je aan de rechterkant van de browser het menu voor extra hulpmiddelen en functies (de drie horizontale streepjes). Klik onderin op aanpassen, en sleep de vergeetknop (het ronddraaide pijltje) naar je werkbalk. 

Kwak

Ook nieuw is de toevoeving van DuckDuckGo als standaard in te stellen zoekmachine. Deze staat er om bekend je zoekgeschiedenis niet bij te houden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Google. Je krijgt zodoende dus geen gepersonaliseerde zoekresultaten, maar wel meer privacy. Je vindt DuckDuckGo in het dropdown-menu van de zoekbalk, rechts naast de adresbalk.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>