'Veel providers nog oneerlijk over internetsnelheden'

De Consumentenbond vindt dat nog veel internetproviders niet eerlijk zijn over de beloofde internetsnelheden. De aanbieders bieden volgens de bond structureel een lagere snelheid aan dan er geleverd wordt.

Grote providers als Tele2, Online, en XS4all zouden consumenten vooraf niet genoeg informatie geven over het verschil tussen de gecommuniceerde snelheid en de daadwerkelijk ontvangen snelheid. Andere providers als KPN en Telfort doen dat al wel tijdens het bestelproces, waar daarbij wordt een beloofde snelheid vaak niet contractueel vastgelegd.

DSL-centrales


Vooral bij DSL-internet zit er een groot verschil tussen wat de consument bestelt en wat zij krijgen. Dat hangt vooral af met de afstand tot de centrale, die de snelheid significant kan verlagen.

Geen verbetering


Vorig jaar constateerde de Consumentenbond al dat veel providers niet duidelijk waren over hun internetsnelheid bij vaste aansluitingen. Daar is sinds mei 2013 weinig in veranderd, vindt de bond. Daarom start de Bond een campagne, waarbij het internetproviders stimuleert om eerlijk te zijn over hun internetsnelheden.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>