‘Tesla-ceo wil wereld met satellieten voorzien van internet’

Dat meldt de Wall Street Journal vrijdag op basis van ingewijden. Musk werkt volgens hen samen met satelliet-expert Greg Wyler, een oud-Google bestuurder. 

Wyler en Musk zouden van plan zijn ongeveer zevenhonderd satellieten. De grootste satellietenvloot die momenteen om de aarde draait is ongeveer tien keer kleiner dan dat. Eén satelliet moet ongeveer honderd kilo gaan wegen, en ongeveer twee keer kleiner zijn dan de kleinste satelliet die nu in commerciëel gebruik is. 
Miljard


Aan het project hangt een prijskaartje van ruim een miljard dollar. Musk en Wyler zouden ook overwegen om een fabriek op te zetten die de satellieten moet gaan bouwen. De Amerikaanse staten Californië en Colorado worden genoemd als mogelijke locaties voor die fabriek. Waarschijnlijk moet het ruimtevaartbedrijf van Musk, SpaceX, de satellieten gaan lanceren. 

Wyler werkte eerder bij Google aan een soortgelijk project, met als enige verschil dat Google ‘slechts’ honderdtachtig satellieten wilde gebruiken. Wyler verliet Google echter in september omdat hij zou twijfelen aan Googles expertise op het gebied van fabricage. 
Balonnen


Het nieuwe plan van Musk en Wyler doet denken aan Project Loon, waarmee Google via ballonnen die hoog in de atmosfeer zweven ook internettoegang wil bieden. Facebook werkt aan een vergelijkbaar plan, maar dan met drones die op twintig kilometer hoog vliegen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>