‘Duurste Apple Watch gaat duizenden dollars kosten’

Dat stelt althans het Franse iGen.fr woensdag. De site had eerder juiste informatie over de iPhone 6.


Bij de aankondiging van de smartwatch maakte Apple alleen de prijs van het goedkoopste model bekend. De Apple Watch Sport, die is gemaakt van aluminium en wordt geleverd met kunststof bandjes, gaat in de verkoop voor 349 dollar.


Daarnaast komst ook een versie van roestvrij staal uit. Volgens iGen krijgt die een prijs van 500 dollar.


De Apple Watches verschijnen in twee formaten. Vermoedelijk zal de grotere variant van 42 millimeter duurder zijn dan de variant van 38 millimeter, maar daar is nog geen duidelijkheid over.
Voorspelling


Voor de aankondiging van de Apple Watch voorspelde Ming-Chi Kuo, een bekend Apple-analist, al dat het horloge in twee formaten en verschillende varianten zou verschijnen. Hij schreef toen dat de duurste versie “in de duizenden dollars” zou kunnen kosten.


Tegenover Techcrunch voorspelden juweliers al eens op basis van de gebruikte materialen dat de duurste Apple Watch rond de 1200 dollar zou gaan kosten. Het is echter nog onduidelijk of het apparaat enkel verguld is, of geheel van goud is gemaakt. Dat zou nog een grote invloed kunnen hebben op de prijs.
Valentijnsdag


Onlangs ging het gerucht dat de Apple Watch in de lente zou verschijnen. Angela Ahrendts, hoofd van de internationale Apple Stores, zou dat in een intern videobericht hebben gezegd.


Volgens iGen mikt Apple echter nog steeds op een lanceerdatum op 14 februari. Providers en verkopers zouden zich voorbereiding op een verschijning op Valentijnsdag.


Bekijk onze eerste indruk van de Apple Watch

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>