Jawbone lanceert twee nieuwe fitnesstrackers

De Up3 krijgt enkele nieuwe sensoren, waarmee onder meer een bio-impedantiemeting kan worden gedaan.

Zo’n meting gebruikt elektrische signalen om onder meer de hartslag bij rust te meten. In de toekomst belooft Jawbone dat met firmware-updates nog meer informatie kan worden gehaald uit de sensor.

Ook nieuw zijn thermometers die de huids- en luchttemperatuur meten. Bovendien is de bewegingsmeter volgens Jawbone verbeterd. Daardoor is het nu mogelijk geworden om verschillende soorten activiteiten automatisch te herkennen. Het gaat onder meer om hardlopen en tennis.
Remslaap


Verder kan tijdens slaapmetingen beter onderscheid worden gemaakt tussen verschillende fases. Het moet nu mogelijk te zijn hoe lang de drager per nacht in remslaap heeft doorgebracht.

Qua uiterlijk is de Up3 ook vernieuwd. Het apparaat heeft geen klepje meer om de oplader aan te sluiten en het bandje is verstelbaar geworden. 

Het apparaat verschijnt in Nederland “in de winter”. De periode wordt door het bedrijf niet verder gespecificeerd. De prijs zal uitkomen op 179 euro.
Move


Jawbone kondigde woensdag ook een goedkopere variant van de Up-bandjes aan. De Up Move van 49,99 euro is een losse sensor die met een clip aan kledingstukken kan worden vastgemaakt, of in een broekzak kan worden gedragen. Een armbandje voor de Move kost 14 euro. Het product is vanaf eind november verkrijgbaar.

De Move heeft een klein schermpje waarop de tijd of de voortgang richting het dagelijkse stappendoel kan worden getoond. 

Het apparaat heeft een horlogebatterij en zal volgens Jawbone zo’n zes maanden meegaan voordat deze moet worden vervangen.

De meest veelbelovende wearables volgens Intel

Waarom je volgende gadget een wearable zal zijn

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>