‘Samsung terug naar tekentafel bij ontwikkelen Galaxy S6′

Dat melden anonieme bronnen aan Sammobile, dat doorgaans juiste informatie over onaangekondigde producten van Samsung heeft.

Omdat de ontwikkeling zich nog in het beginstadium bevindt, worden er nog geen details zoals specificaties genoemd. Wel melden de bronnen dat Samsung terug is gegaan naar de tekentafel en helemaal opnieuw begint.

Het bedrijf zou werken volgens een nieuwe visie. Dat komt overeen met de lancering van de Galaxy A-lijn eerder dit jaar met de Galaxy Alpha als eerste toestel. Deze lijn heeft een nieuw ontwerp met meer metaal en Samsung stelde bij de introductie al dat dit de nieuwe standaard zou worden.

Daarnaast maakte Samsung vorige week bij de presentatie van tegenvallende kwartaalcijfers bekend het roer om te gooien en het productportfolio grondig te gaan herzien. De winst van de mobiele tak van Samsung daalt de afgelopen kwartalen fors omdat juist de high-end smartphones minder goed verkopen.
Project Zero


Vooralsnog gaat de Galaxy S6 volgens de bronnen intern schuil onder de naam Project Zero. De Galaxy S5 had de codenaam Project T en voor de Galaxy S4 werd Project H gebruikt.

Samsung lanceert nieuwe Galaxy S-toestellen doorgaans aan het begin van het jaar tussen februari en april. Mobile World Congress, een conferentie in Barcelona waar de Galaxy S5 dit jaar werd gepresenteerd, vindt volgend jaar plaats van 2 tot en met 5 maart.

Dat het toestel nu ontwikkeld wordt, komt overeen met de normale planning voor een lancering in de lente. De productie van het toestel zal waarschijnlijk begin 2015 op gang komen.

Galaxy Alpha: Samsung slaat een nieuwe weg in

Bekijk onze vergelijking van de HTC One M8, Galaxy S5 en Xperia Z2

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>