Slimme beveiligingscamera kan verdacht gedrag in huis herkennen

De camera, die ook is uitgerust met bewegingsdetectie, staat momenteel op crowdfundingwebsite Indiegogo.

De initiatiefnemers vragen om 100.000 dollar, waarvan op moment van schrijven al ruim 38.000 dollar is opgehaald.

Cocoon is een webcamachtige camera die gebruikers bijvoorbeeld in hun woonkamer kunnen zetten. Het apparaat zou vervolgens in staat zijn om activiteit door heel het huis waar te nemen en te beoordelen.

Om activiteiten op andere kamers of verdiepingen waar te kunnen nemen, maakt Cocoon gebruik van technologie die geluidsgolven met een lage frequentie opvangt en analyseert. 

Als verdachte activiteit wordt opgemerkt, brengt Cocoon gebruikers op de hoogte via een gekoppelde app. Daarbij zendt de beveiligingscamera live beelden door. 
Alarmfunctie


Vervolgens is het aan de gebruikers om te bepalen of zij actie ondernemen. Zo is het mogelijk om vanuit de app de sirene op een Cocoon-exemplaar af te laten gaan, of direct de politie te bellen.

Volgens de oprichters van het gelijknamige bedrijf Cocoon leert de beveiligingscamera van het gedrag van zijn gebruikers. Zo zou het apparaat zich aanpassen aan hun slaapritme en bijvoorbeeld ook huisdieren kunnen herkenning via de bewegingsdetectiesoftware.

Cocoon wil met de gevraagde 100.000 dollar de productie van de eerste lichting te financieren. Donaties van 249 dollar of meer geven recht op een exemplaar. De verwachte leverdatum hiervan is eind 2015.

De tien meest succesvolle Kickstartergadgets

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>