‘Grotere iPad krijgt 12,2 inch-scherm’

Dat meldt het Japanse Macotakara, dat eerder al goed zat bij berichten over verschillende iPhones.

Het formaat van de iPad zou daarmee tussen de Macbook Air van 11- en 13-inch inzitten. De huidige iPads hebben een schermformaat van 9,7 inch, bij de iPad mini is dat 7,9 inch. Het ontwerp van de nieuwe tablet is gebaseerd op dat van de iPad Air 2.

De dikte van het apparaat zou vergelijkbaar zijn met die van de iPhone 6 (6,9 millimeter) en de iPhone 6 Plus (7,1 millimeter), waarmee de tablet dus iets dikker is dan de iPad Air 2.

Anders dan bij huidige iPads zou de grotere iPad over speakers aan zowel de boven- als onderkant krijgen. Op die manier kan er stereogeluid worden afgespeeld wanneer het scherm horizontaal wordt neergezet.

De grotere iPad, die mogelijk iPad Pro gaat heten, werd eerder al dit jaar verwacht maar lijkt te zijn uitgesteld omdat Apples fabrikanten het momenteel nog te druk hebben met de productie van de iPhone 6 en 6 Plus. Waarschijnlijk wordt de iPad Pro in het derde kwartaal van volgend jaar aangekondigd.

Acht redenen waarom de iPad-verkoop inzakt

iPad Mini 3: Niet beter, wel winstgevender

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>