Samsung betaalde Microsoft niet wegens concurrentievervalsing

Dat blijkt uit documenten die door het Zuid-Koreaanse bedrijf bij de rechtbank zijn ingediend, zo meldt Reuters.

Hierin valt te lezen dat Samsung als onderdeel van de licentiedeal met Microsoft ook bepaalde vertrouwelijke informatie met het Amerikaanse bedrijf zou delen met betrekking tot zijn smartphoneactiviteiten. 

De in september 2013 door Microsoft aangekondigde overname van Nokia zou de verhoudingen tussen de bedrijven echter dusdanig veranderd hebben dat Samsung naar eigen zeggen concurrentievervalsing zou riskeren als het die vertrouwelijke informatie nog was blijven delen. 

“De overeenkomsten, nu tussen concurrenten, werken beschuldigingen van concurrentievervalsing in de hand”, aldus Samsung.
‘Contractbreuk’


Microsoft werd door de overname van Nokia’s smartphonetok plotseling een directe concurrent van Samsung, omdat beide bedrijven zich daarna op de markt van smartphonehardware bevonden. 

Samsung beschouwde de overname daarom als contractbreuk en zag zich genoodzaakt om ruim een jaar geleden de afgesproken betalingen op te schorten.  

Het bedrijf betaalde later alsnog, maar Samsung zou volgens Microsoft geen intentie hebben om dat de komende jaren opnieuw te doen. De deal tussen de twee partijen loopt al sinds 2011 en beslaat zeven fiscale jaren.

Uit eerder ingediende rechtsdocumenten blijkt dat Samsung alleen al in 2013 meer dan een miljard dollar aan Microsoft moest betalen. 

Deze bedrijven betalen Microsoft allemaal voor patentinbreuk

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>