Ondernemersgedeelte Belastingdienst.nl kampt met storing

Ondernemers kunnen al 3 dagen niet inloggen op de site van de Belastingdienst. Dat is nu nog eens extra frustrerend, want juist morgen moet de aangifte voor omzetbelasting worden ingediend. Ondernemers die daar niet op tijd mee zijn, kunnen een flinke boete verwachten.

Dat blijkt uit onderzoek van de website AlleStoringen.nl. Dat meldt dat er al dagen problemen zijn op de site van de fiscus.

Problemen erkend


Ook op Twitter regent het klachten, en de helpdesk van de Belastingdienst erkent problemen. In de meeste gevallen kunnen gebruikers niet inloggen op de site, en als dat wel lukt loopt het systeem regelmatig vast.

Coulance


Op de site van de Belastingdienst staat een korte melding van de storing. Een woordvoerder zegt dat er hard wordt gewerkt aan een oplossing, maar dat het nog niet bekend is wanneer die is opgelost. “Bovendien werken we achter de schermen wel al een coulance-regeling, mochten ondernemers hun omzetbelasting niet tijdig kunnen invullen.”Ondernemers moeten hun omzetbelasting vóór 1 november hebben ingeleverd. Doen ze dat niet, dan kunnen ze een boete krijgen van de fiscus.

Niet de eerste keer


Afgelopen april had de Belastingdienst ook al grote problemen met de bereikbaarheid van de website, juist op het moment dat iedereen aangiftebelasting moest doen. De fiscus stelde de deadline toen met enkele weken uit.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>