Google ontwikkelt computer die leert als menselijk brein

Dat meldt New Scientist. Het Britse Deepmind werd begin dit jaar overgenomen door de zoekgigant voor een bedrag van 400 miljoen dollar.

De computer van Deepmind is een hybride apparaat die de rekenkracht van een computer combineert met de manier waarop het menselijk brein werkt: via neurale netwerken. Deze groepen van neuronen, die verbindingen leggen en hierdoor kunnen leren, zorgen ervoor dat de computer zichzelf kan leren programmeren.

Het apparaat werk via een extern geheugen waar de computer snel data op kan slaan en kan aanpassen, op eenzelfde manier als het menselijk brein doet bij het kortetermijngeheugen.

Deepmind noemt de computer Neural Turing Machine, vernoemd naar wiskundige Alan Turing. De Brit was met zijn hypothetische berekeningsmodel Turingmachine zeer belangrijk voor de ontwikkeling van de eerste computer.

Zo ontdekte Turing dat een extern geheugen dat op verschillende manieren kan worden geraadpleegd essentieel is voor de werking van een computer.

Op dit moment zijn Google en Deepmind onder andere bezig met een expertiment waarbij de Neural Turing Machine Osimpele code kan executeren zonder eerst de specifieke programmeertaal te leren.

Wat kan met kunstmatige intelligentie bereikt worden?

‘Vrees kunstmatige intelligentie niet’

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>