Plastic 3d-geprinte wapens blijven verboden in VS

Foto:  AFP

Het gaat om een wet uit 1988, waarin 3d-printers vanzelfsprekend niet specifiek worden genoemd. De wet verbiedt vuurwapens die ongezien door metaaldetectoren kunnen komen verboden, zoals wapens die helemaal van plastic gemaakt zijn. De wet zou op 9 december aflopen, maar is met tien jaar verlengd.

Eerder dit jaar werd het eerste 3d-geprinte wapen, de Liberator, ontwikkeld en afgevuurd. De 3d-modellen van het wapen waren gratis te downloaden. Sindsdien is het 3d-printen van wapens onderwerp van discussie. De Amerikaanse stad Philadelphia kondigde vorige week al een verbod af op de vuurwapens.

De wet moet nog worden goedgekeurd door de Senaat, waar de Democratische partij de meerderheid heeft. De Democraten willen de wet het liefst niet alleen verlengen, maar ook aanscherpen, meldt Mashable.

Omdat de Senaat pas samenkomt op 8 december, een dag voordat de oude wet verloopt, wordt de kans dat de wet ook daadwerkelijk wordt geamendeerd niet groot geacht omdat het de politici waarschijnlijk niet het risico wil lopen dat de oude wet verloopt.

Bekijk een video van een 3d-geprint vuurwapen

Bekijk ook het eerste metalen pistool uit een 3d-printer

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>