Android 5 gaat 'Lollipop' heten

De nieuwe versie van Android gaat Android Lollipop heten. Dat heeft Google gisteravond bekend gemaakt.

Android 5.0 had tot nu toe de codenaam Android L. Nu is bekend geworden wat dat betekent. Android vernoemt zijn besturingssystemen altijd naar snoepgoed; zo waren er eerder al Android KitKat, Android Jellybean, Android Icecream Sandwich and Android Gingerbread.

Material Design


De nieuwe versie van Android wordt niet radicaal anders. Er komt voornamelijk een nieuw uiterlijk, dat Material Design gaat heten. De Play Store op Android-toestellen heeft de afgelopen week al een update gekregen waarin je dat design goed kunt zien.

Interactieve notificaties


Wel worden de notificaties anders in het besturingssysteem. Zo kun je nu ook interactieve meldingen krijgen in het vergrendelscherm, van waaruit je ook meteen kunt reageren. Ook wordt het toetsenbord vernieuwd, en wordt het multitasken makkelijker op het besturingssysteem.

Uitrol


Android Lollipop wordt standaard meegeleverd op de nieuwe Nexus-smartphone die gisteravond werden gepresenteerd. Ook wordt het besturingssysteem later langzaam uitgerold over andere, oudere telefoons.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>