Adobe verzamelt ongevraagd informatie over e-booklezers

Adobe verzamelt ongevraagd informatie over e-booklezersFoto:  Bloomberg

Dat ontdekte een bron van The Digital Reader, dat het verzamelen van data met eigen onderzoek heeft bevestigd.

Het verzamelmechanisme blijkt in de DRM-kopieerbeveiliging van Adobe e-book-app Digital Editions 4 te zitten. Die app is er voor Windows en OS X. Adobe houdt bij welke e-books gebruikers hebben geopend, welke pagina’s ze hebben gelezen en in welke volgorde.

Die metadata wordt in een standaard tekstbestand naar de servers van Adobe gestuurd. Daarnaast blijkt Adobe ook computers waarop Digital Editions 4 is geïnstalleerd te scannen op e-books. Ook die informatie wordt naar Adobe gestuurd.

Omdat de gegevens onversleuteld worden verstuurd, kunnen ze redelijk makkelijk worden onderschept. Het ongevraagd verzamelen van de gegevens lijkt tegen de privacyregels in te gaan. The Digital Reader heeft Adobe benaderd, het bedrijf wilde niet reageren.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>