Samsung betaalde Microsoft een miljard dollar patentgeld in 2013

Samsung betaalde Microsoft een miljard dollar patentgeld in 2013Foto:  Bloomberg

Dat blijkt uit rechtsdocumenten in de zaak tussen de twee techbedrijven die onlangs openbaar zijn gemaakt.

Microsoft klaagde Samsung in augustus aan omdat laatstgenoemde het verschuldigde bedrag te laat zou hebben betaald.

Het Amerikaanse bedrijf zegt hierdoor rente ter waarde van ruim 6,9 miljoen dollar te zijn misgelopen en wil die nu verhalen op Samsung. 

Volgens Microsoft is dat zo bedongen in het contract tussen de twee partijen, dat in september van 2011 werd gesloten en zeven fiscale jaren beslaat.


Contractbreuk


In die periode moet Samsung Microsoft jaarlijks betalen voor het gebruik van bepaalde patenten die de Amerikaanse techgigant in zijn bezit heeft en waar Samsung inbreuk op pleegt door op zijn telefoons Android als besturingssysteem aan te bieden.

Microsoft stelt in de recente aanklacht dat Samsung in het tweede fiscale jaar zijn betalingsverplichting al niet na is gekomen en uiteindelijk twee maanden te laat het geld overmaakte.

Bovendien zou het Zuid-Koreaanse bedrijf de intentie hebben om in de resterende jaren opnieuw het contract niet na te leven. Dit vanwege Microsofts overname van de hardwaredivisie van Nokia, wat volgens Samsung gelijk zou staan aan contractbreuk.

Deze bedrijven betalen Microsoft allemaal patentgeld

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>