Google+ voor Android krijgt nieuw uiterlijk

Google+ voor Android krijgt nieuw uiterlijkFoto:  Google

Het nieuwe ontwerp van Googles sociale medium beschikt daarnaast over veel rode elementen. Ook is het foto-gedeelte van de app uitgebreid.

Google introduceerde eerder dit jaar zijn nieuwe ontwerpfilosofie, waarbij elementen eruit moeten zien als fysieke objecten die in drie dimensies bewegen.

De nieuwe manier van vormgeven is een belangrijk deel van Android L, de nieuwe versie van het besturingssyssteem. Onder material design worden elementen van apps gezien als fysieke papieren objecten, die zich door een beperkte 3d-ruimte kunnen bewegen. Vakjes reageren duidelijker met bewegingen op aanrakingen, en er zijn meer schaduwen.

Googles webwinkel, de Play Store, ging al eerder op de schop en was daarmee de eerste Google-app die werd voorzien van een nieuw ontwerp. Eerder kregen alleen enkele webdiensten al een nieuw uiterlijk.

De nieuwe Google+-app is gratis beschikbaar voor Android.

Bekijk een video van Material Design en lees meer over Android L

Preview: Google neemt design serieus met Android L

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>