Kamp ziet niets in Italiaans roaming-plan

Kamp ziet niets in Italiaans roaming-plan

Kamp verzekerde de Tweede Kamer dinsdag dat hij niets ziet in een recent Italiaans voorstel dat afwijkt van het door het Europees Parlement gewenste verbod op deze zogeheten roamingkosten.

Dit weekend werd bekend dat het Italiaanse voorzitterschap van de Europese Raad roamingkosten niet meer compleet wil afschaffen per 15 december 2015. In plaats daarvan roept Italië in een voorstel op om een fair use-beleid te introduceren, dat het nog steeds mogelijk maakt om kosten te rekenen voor bellen, sms’en en internetten in het buitenland.

VVD-Kamerlid Bart de Liefde sloeg alarm over de Italiaanse wens en vroeg Kamp de komende tijd te blijven pleiten voor het volledig afschaffen van deze extra kosten.

Kamp beloofde dat. In het Italiaanse plan ziet hij te weinig voortgang, want over 3 jaar zou dan hooguit ”4 minuten voor gelijke tarieven’’ over de grens gebeld kunnen worden. ”Wij willen het heel anders’’, aldus de minister.

Vijf dingen die je moet weten over roaming

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>