Eerste Fairphones na kerst geleverd

Foto:  Fairphone

Dat stellen de makers van de telefoon vrijdag op hun blog.

De Fairphone ging eerder dit jaar in de verkoop, en zou pas bij vijfduizend bestelde exemplaren daadwerkelijk geproduceerd worden. Uiteindelijk ging de telefoon 25.000 keer over de toonbank.

De organisatie wil de productie van zijn telefoon zo eerlijk en transparant mogelijk houden, met grondstoffen uit landen die geen mensenrechten schenden.

Wie de telefoon al kocht in de eerste maand dat deze verkrijgbaar was, krijgt hem eind december. De overige 14.000 exemplaren worden halverwege januari verstuurd.


Productie


Vanaf januari wordt ook gekeken hoeveel nieuwe exemplaren van de Fairphone er in productie gaan, stelt woordvoerder Robin van Peppen. Mensen die geïnteresseerd zijn in het toestel kunnen zich op de site van Fairphone opgeven voor een mailinglijst, zodat het bedrijf een idee heeft van de vraag naar de telefoon. Dat deden inmiddels ruim zesduizend mensen.

De Fairphone draait op Android 4.2 en heeft een scherm van 4,3 inch met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Het apparaat heeft een quadcore Mediatek-chip en camera’s van 8 en 1,3 megapixels. Een Fairphone kost 325 euro.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>