‘Google Glass in auto net zo afleidend als smartphones’

'Google Glass in auto net zo afleidend als smartphones'Foto:  Bloomberg

Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Florida, waarvoor in totaal veertig twintigers werden onderzocht. 

De testpersonen moesten in een autosimulator rijden en reageren op plotselinge situaties terwijl zij berichtjes ontvingen op Glass of een smartphone. De Glass-dragers reageerder niet sneller op gevaarlijke situaties dan degenen die een smartphone tijdens het autorijden gebruikten.

Het onderzoek laat wel zien dat Glass-dragers het autorijden gemakkelijker kunnen oppakken na een gevaarlijke situatie. “We hopen dat de beperkte voordelen van Glass hoop voor de toekomst biedt”, aldus onderzoeker Ben Sawyer, doelend op de handsfree-functie van Glass.


Langzamer


“Als we de Glass-dragers en smartphone-gebruikers vergelijken met gewone bestuurders, reageren de multitaskers langzamer en houden ze te weinig afstand”, zegt Sawyer.

Google Glass is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk te koop voor omgerekend zo’n 1300 euro.

OK Glass: Drie maanden met Googles bril in Nederland

Tien ‘mythes’ over Google Glass, volgens Google

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>