Facebook gaat automatisch digitale verhalen van foto’s maken

Facebook gaat automatisch digitale verhalen van foto's makenFoto:  Bloomberg


 Bekijk video

Dat meldt Androidpolice op basis van enkele Facebook-gebruikers die van de nieuwe functie gebruik kunnen maken. Waarschijnlijk rolt Facebook de zogeheten Trip Slideshows langzaam naar gebruikers uit.

Trip Slideshows toont gerelateerde foto’s en een kaart van de afgelegde reis als een soort digitaal fotoalbum. Als de gebruiker bijvoorbeeld in Londen is geweest, toont een kaart waar de foto’s zijn genomen en kan de gebruiker door de bijbehorende foto’s en video’s bladeren. Facebook herkent automatisch welke foto’s en video’s bij elkaar horen.

Gebruikers kunnen de titel van een Trip Slideshow en de locatie van foto’s veranderen. Het is nog niet mogelijk om een fotoverhaal van Facebook te delen met anderen. Vooralsnog kunnen andere gebruikers van het sociale netwerk het fotoverhaal niet bekijken.

Trip Slideshows lijkt veel op Googles Auto Awesome Stories, waarbij er wordt gekeken naar de datum en gps-locatie van foto’s om soortgelijke digitale fotoalbums te maken.

Bekijk een voorbeeld:


Hoe Facebook de privacy de laatste jaren weer verbeterde

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>