‘Google stelt meer eisen aan makers Android-apparaten’

'Google stelt meer eisen aan makers Android-apparaten'Foto:  Bloomberg

Nieuw is dat makers van Android-apparaten nu verplicht zijn om Google-versies van de spraak-assistent en spraak-zoeken standaard in te stellen. Dat meldt Android Police op basis van The Information.

Dat was tot nu toe nog niet verplicht, zo heeft onder meer Samsung standaard zijn spraak-assistent S Voice ingesteld. Daarnaast mogen makers van Android-apparaten ook het woord “OK Google” om de spraak-assistent te starten niet veranderen.

Ook moeten het lang indrukken van de thuisknop of het omhoog vegen vanaf de virtuele thuisknop nu verplicht Google Now starten. Google Webview moet nu standaard gebruikt worden als browser binnen andere apps.

Het aantal apps dat standaard geïnstalleerd moet staan zou zijn toegenomen tot twintig. Die apps moeten van Google standaard op het thuisscherm staan, samen met een Google-widget.

Makers van Android-apparaten tekenen een overeenkomst met Google om toegang te krijgen tot Google Play Services. Dat onderdeel van Android bevat onder meer de Play Store en Google Maps. Een nieuwe versie van Google Play Services wordt samen met Android L verwacht, later dit jaar.

Wat is er nieuw in Android L?

Preview: Google neemt design serieus met Android L

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>