‘Vierkante Blackberry Passport direct zeer populair’

'Vierkante Blackberry Passport direct zeer populair'Foto:  AFP


 Bekijk video

Het toestel is in de twee dagen sinds de aankondiging direct 200.000 keer voorbesteld, zei Blackberry-ceo John Chen vrijdag in een gesprek met investeerders, na de presentatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Die kwartaalcijfers waren zelf niet zeer indrukwekkend, al heeft Blackberry zijn verlies in de maanden juni, juli en augustus zien krimpen. Wel werd nog steeds ruim 200 miljoen dollar verloren. Vorig jaar verloor Blackberry in dezelfde periode nog bijna een miljard dollar.

Inbegrepen in het verlies is een eenmalige afschrijving van 167 miljoen dollar en 33 miljoen dollar aan kosten die te maken hebben met de reorganisatie van het noodlijdende bedrijf.

De omzet van het bedrijf kwam op 916 miljoen dollar, terwijl dat een jaar eerder nog 1,6 miljard dollar was. In het eerste kwartaal bedroeg de omzet 956 miljoen dollar.


Passport


In het kwartaal werden nog 2,4 miljoen smartphones verkocht aan klanten. Blackberry verdiende in het kwartaal slechts aan 2,1 miljoen toestellen; de rest kwam uit winkelvoorraden.

Blackberry presenteerde woensdag voor het eerst in lange tijd weer een nieuwe smartphone. De Blackberry Passport is een vierkant toestel met een fysiek toetsenbord, al is de indeling hiervan heel anders dan op oudere toestellen. In oktober gaat de Passport ook in Nederland in de verkoop.

Bekijk hier de promotievideo van de Blackberry Passport:


This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>