Blackberry ziet verlies en omzet krimpen

Blackberry ziet verlies en omzet krimpenFoto:  AFP

Dat heeft het bedrijf vrijdag gemeld bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van het fiscale boekjaar 2015. Vorig jaar verloor Blackberry in dezelfde periode nog bijna een miljard dollar.

Inbegrepen in het verlies is een eenmalige afschrijving van 167 miljoen dollar en 33 miljoen dollar aan kosten die te maken hebben met de reorganisatie van het noodlijdende bedrijf.

De omzet van het bedrijf kwam op 916 miljoen dollar, terwijl dat een jaar eerder nog 1,6 miljard dollar was. In het eerste kwartaal bedroeg de omzet 956 miljoen dollar.


Passport


In het kwartaal werden nog 2,4 miljoen smartphones verkocht aan klanten. Blackberry verdiende in het kwartaal slechts aan 2,1 miljoen toestellen; de rest kwam uit winkelvoorraden.

Investeerders reageren tevreden op de cijfers. Voorbeurs staat Blackberry vrijdag ruim 5 procent in de plus, nadat het aandeel donderdag juist bijna 7 procent was gedaald.

Blackberry presenteerde woensdag voor het eerst in lange tijd weer een nieuwe smartphone. De Blackberry Passport is een vierkant toestel met een fysiek toetsenbord, al is de indeling hiervan heel anders dan op oudere toestellen. In oktober gaat de Passport ook in Nederland in de verkoop.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>