Apple lost problemen iOS 8 op met update

Apple lost problemen iOS 8 op met updateFoto:  Apple

Dat maakte het bedrijf in de nacht van donderdag op vrijdag bekend.

Na het uitrollen van iOS 8.0.1 in de nacht van woensdag op donderdag regende het klachten. Gebruikers meldden dat ze geen mobiel bereik meer hadden en dat de vingerafdrukscanner Touch ID ineens niet meer werkte.

Door iOS 8.0.2 te downloaden moeten deze problemen worden verholpen. Bovendien zijn er een aantal andere bugs opgelost. Een klein percentage vooral Australische gebruikers meldt volgens Zdnet nog steeds problemen na de update.

Honderden miljoenen mensen wereldwijd gebruiken iOS en hadden dus in potentie last van de iOS 8.0.1-update. Na een aantal dagen gebruikte van alle iOS-gebruikers bijna de helft al de nieuwste versie.


Apple Maps


Volgens anonieme bronnen van persbureau Bloomberg was de persoon die verantwoordelijk is voor het testen van iOS ook verantwoordelijk voor het controleren van Apple Maps toen de dienst van Apple in 2012 uitkwam.

Apple Maps ontving veel kritiek vanwege het grote aantal bugs en onjuistheden in de kaartdienst. Apple kwam openlijk met een excuus er werd een hooggeplaatste manager ontslagen en Josh Williams, verantwoordelijk voor het testen van de software, werd overgeplaatst naar een ander team.

Williams bleef echter verantwoordelijk voor iOS en is volgens de bronnen dan ook verantwoordelijk voor het voortijdig opsporen van problemen zoals in iOS 8.0.1

Wat is er nieuw in iOS 8?

Dit zijn de beste iOS 8-apps

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>