Lange rijen voor Playstation 4

ANP

Bij de flagshipstore van Game Mania in Almere stonden even voor 23.30 uur al zo’n tachtig gamers in de rij te wachten om als eerste de nieuwe spelcomputer te bemachtigen.

Ook op Twitter verschenen veel meldingen van mensen die in de rij stonden. De Playstation 4 is naar verwachting door de vele bestellingen dit weekend al uitverkocht.

De nieuwe Playstation is de opvolger van de bijna zeven jaar oude Playstation 3. Die kostte bij de introductie minimaal 599 euro. De Playstation 4 is met een instapprijs van 399 euro aanzienlijk goedkoper.


Tweede lichting


Sony Benelux durft niet te zeggen wanneer een tweede lichting spelcomputers binnenkomt. Speciaalzaak Nedgame rekent op eind januari, terwijl Mediamarkt spreekt over een levertijd van vier weken. Game Mania kan niet garanderen dat de spelcomputer nog voor het einde van het jaar wordt geleverd.

Alleen gamers die de Playstation 4 voor half augustus besteld hebben, kunnen de spelcomputer vanaf klokslag twaalf uur met zekerheid kopen. Voor de losse verkoop is een gering aantal exemplaren beschikbaar.

De PS4 wordt geleverd met een controller. Extra controllers en de Playstation-camera zijn los verkrijgbaar.


Games


Bekende titels als Assassin’s Creed 4: Black Flag, FIFA 14, Call of Duty: Ghosts en Battlefield 4 zijn in Nederland ook vanaf vrijdag verkrijgbaar. Daarnaast brengt Sony zelf het avonturenspel Knack en het schietspel Killzone: Shadow Fall op de markt.

In Noord-Amerika ging de spelcomputer twee weken geleden al in de verkoop. Daar werden binnen 24 uur meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Sony durft geen voorspellingen te doen voor de Europese verkoop. 

Nederlandse gamers die liever gamen op de Xbox One van concurrent Microsoft moeten wachten tot volgend jaar. Hoewel de spelcomputer in omringende landen sinds vorige week verkrijgbaar is, komt de spelcomputer pas volgend jaar in Nederland op de markt.

Lees de review: Krachtige Playstation 4 met geweldige controller

Lees de review: Xbox One biedt ondanks missers perspectief

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>