iPhone 6 en 6 Plus ruim tien miljoen keer verkocht

iPhone 6 en 6 Plus ruim tien miljoen keer verkochtFoto:  ANP

De twee nieuwe smartphones werden op vrijdag, zaterdag en zondag in totaal ruim 10 miljoen keer verkocht, laat het bedrijf maandag weten.

Vorig jaar werden de iPhone 5S en 5C in hun eerste weekend 9 miljoen keer verkocht.

De twee nieuwe iPhones hebben grotere schermen, van 4,7 en 5,5 inch. De iPhone 5, 5S en 5C hebben allen een scherm van 4 inch.

Eerder werd al bekend dat de nieuwe modellen vier miljoen keer werden voorbesteld voordat ze überhaupt in de winkel lagen. Ook dat was een record. De vier miljoen voorbestelde iPhones zijn meegerekend in het totaal van 10 miljoen verkochte exemplaren.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Apple. – (c)NU.nl/Jolien ten Velden


Nederland


De iPhone 6 en 6 Plus zijn momenteel in tien landen te koop, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de VS. In Nederland en veel andere landen verschijnen de nieuwe telefoons vrijdag. Voor het eind van het jaar moeten de iPhones in ruim honderd landen in de winkel liggen.

Apple maakt niet bekend of de iPhone 6 of 6 Plus populairder is. Uit gegevens van Mixpanel, een bedrijf dat de activiteit van iOS-gebruikers in apps bijhoudt, blijkt dat de iPhone 6 een stuk populairder is dan de 6 Plus. Minder dan een halve procent van alle iPhone-gebruikers heeft een 6 Plus, terwijl de iPhone 6 al een aandeel van enkele procenten heeft veroverd.

Waarschijnlijk heeft dit ook te maken met een beperktere voorraad van de iPhone 6 Plus. Mensen die vrijdag bij Apple Stores in de rij stonden om als eerste een iPhone te kopen, meldden dat de iPhone 6 Plus slechts in zeer beperkte hoeveelheden aanwezig was.


Voorraad


Het is onduidelijk in hoeverre de hogere verkoopcijfers in het eerste weekend daadwerkelijk iets zeggen over toegenomen vraag naar de iPhone. Analist Ben Reitzes van Barclays noemde het eerste verkoopaantal vorige week “betekenisloos” omdat dit alleen duidelijk maakt hoe groot de voorraad van Apple is.

Wel zei hij vrijdag dat alle aangekondigde aantallen boven de 10 miljoen een “positieve verrassing” zouden zijn, omdat de eerste voorraad lager werd ingeschat.

Eerste indruk: de grotere iPhone 6 en 6 Plus

Dit moet je weten over iOS 8

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>