'Joseph Gordon-Levitt in film over Edward Snowden'

Inception- en Looper-acteur Joseph Gordon-Levitt speelt mogelijk de rol van Edward Snowden in The Snowden Files, een speelfilm over de klokkenluider die de spionagepraktijken van de NSA aan het licht bracht.

Dat schrijft entertainmentwebsite Variety vandaag. De productie van de film start in 2015, waarna de film vermoedelijk in 2016 in de bioscopen draait. 

The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man is gebaseerd op het boek Time of the Octopus van Snowdens Russische advocaat Anatoly Kucherena. De film wordt geregisseerd door Oliver Stone, onder meer bekend van de oorlogsfilm Platoon.

No Place to Hide

Het is overigens niet de enige film die rond Snowden wordt gemaakt. No Place to Hide is gebaseerd op het gelijknamige boek, dat geschreven is door journalist Glenn Greenwald. Hij was een van de eerste journalisten waarmee Snowden de geheimen van de Amerikaanse geheime dienst deelde.

Wanneer de film uitkomt is niet bekend. James Bond-producenten Michael Wilson en Barbara Broccoli zijn er verantwoordelijk voor.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>