Zoekmachine DuckDuckGo geblokkeerd in China

Inwoners van China kunnen niet langer anoniem zoeken met DuckDuckGo. De veilige zoekmachine blijkt sinds kort geblokkeerd door de Chinese overheid.

DuckDuckGo is inmiddels de standaard zoekmachine in Apple’s Safari-browser. Sinds klokkenluider Edward Snowden zijn verhaal deed over de spionagepraktijken van geheime diensten, zag de dienst zijn bezoekersaantallen flink stijgen. In tegenstelling tot Google verzamelt de site geen gegevens van bezoekers.

In 2013 werd er een miljard keer gezocht met DuckDuckGo. Dat lijkt misschien veel, maar daarmee kan de dienst nog niet eens in de schaduw staan van Google. De populairste zoekmachine ter wereld verwerkt maandelijks tien miljard zoekopdrachten.

Join the club

In China schaart DuckDuckGo zich bij de lange lijst aan geblokkeerde websites in China. Inwoners van China kunnen diensten van Google niet gebruiken, waaronder Gmail en YouTube. Ook Facebook, Twitter, Dropbox en blogplatformen Blogspot en WordPress zijn slechts enkele voorbeelden.

Sommige websites zijn echter tijdelijk geblokkeerd geweest maar nu wel weer te bereiken. Dat geldt onder meer voor verschillende torrent- en pornowebsites, maar ook voor sommige Wikipedia-artikelen. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>