Google steekt ‘miljoenen’ in Youtube-sterren

Google steekt 'miljoenen' in Youtube-sterrenFoto:  AFP

De investering in Youtube-talent wordt door Google zelf in een blog bevestigd, maar bedragen noemt de zoekgigant niet.

Volgens Recode zou het bedrijf echter miljoenen dollars spenderen aan het nieuwe plan dat voor meer en betere originele content moet zorgen. Eén van de mensen die in gesprek is met Youtube stelt dat het bedrijf “enkele miljoenen” wil uitgeven om een tiendelige serie te maken.

Google zegt zelf dat er geïnvesteerd zal worden in de top van de Youtube-makers om hun “creatieve ambities waar te maken” en nieuw materiaal op Youtube te krijgen.

“We zullen experimenteren met nieuwe formats en ideeën. We zullen onze handen vies maken en we zullen fouten maken, maar samen creëren we hopelijk fantastische nieuwe content voor op Youtube”, aldus Alex Carloss, hoofd van Youtube Originals.


Weglopen


Recode schrijft dat het bedrijf miljoenen gaat uitgeven om te zorgen dat de Youtube-sterren niet weglopen naar tv-zenders of bijvoorbeeld Facebook. Volgens recente geruchten wil Facebook bekende Youtubers overhalen video’s te gaan maken voor het sociale netwerk.

Naast het geld biedt Google ook aan de nieuwe video’s te promoten op de website die inmiddels elke maand ruim 1 miljard bezoekers trekt. Bovendien zou Google in sommige gevallen Youtube-sterren koppelen aan Hollywood-producenten voor betere video’s.


Advertenties


Momenteel kunnen de videomakers alleen geld verdienen met advertenties op de site waar Google zelf een percentage van houdt. Kritiek is dat deze bedragen voor veel makers te laag zijn.

Het is overigens niet de eerste keer dat Google geld steekt in eigen content. Een aantal jaar geleden werd ruim 100 miljoen dollar uitgegeven zodat videomakers kanalen aan zouden gaan maken die fans kunnen volgen. Ook richtte Google kantoren op waar Youtube-sterren met behulp van de nieuwste materialen video’s kunnen opnemen.

Volgens Recode komen de eerste nieuwe en door Google gesteunde shows volgend jaar op Youtube terecht.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>