Google zet versleuteling standaard aan op Android L

Google zet versleuteling standaard aan op Android LFoto:  Bloomberg

Dat blijkt uit een statement van een Google-woordvoerder, zo meldt The Washington Post.  

In het statement meldt het bedrijf dat Android al meer dan drie jaar de mogelijkheid biedt om opgeslagen informatie en bestanden te versleutelen. Ook benadrukte Google dat de sleutels hiervoor enkel op de apparaten van gebruikers staan. 

De zoekgigant gaat die versleuteling echter standaard aanzetten op nieuwe Android-toestellen als onderdeel van de release van Android L, de aankomende update van het besturingssysteem, “zodat je er niet eens over na hoeft te denken om het aan te zetten”.


Apple en versleuteling


Eerder deze week zei Apples ceo Tim Cook al dat zijn bedrijf met iOS 8 stappen heeft genomen op het gebied van versleuteling. 

Onder meer foto’s, iMessage-berichten, contacten en de belgeschiedenis worden versleuteld. Eerder werd alleen e-mail versleuteld opgeslagen. Nieuw daarbij is dat Apple de sleutel van al deze gegevens ook niet meer in handen heeft.

De maatregelen volgden kort nadat van meerdere beroemdheden naaktfoto’s online werden gezet. De foto’s zouden onder meer via Apples online opslagdienst iCloud-zijn buitgemaakt.

Dat leidde tot vragen over de veiligheid van de opslagdienst en het aanscherpen van de beveiliging.  

Wat is er nieuw in Android L?

Dit moet je weten over iOS 8

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>