Nieuw Raspberry Pi-pakket moet kinderen leren programmeren

Dat kinderen “zo goed zijn met computers” is eigenlijk een beetje een mythe. Ze mogen dan wel 25 uur per dag aan hun smartphone vastgeplakt zijn, maar de meeste kinderen weten eigenlijk maar bar weinig van computers. Sterker nog, door de gesloten cultuur van smartphones en tablets, en besturingssystemen als Windows 8 en iOS, leren kinderen steeds minder hoe een programma nou écht werkt. Een nieuw educatief pakket genaamd ‘de Bendoo Box’ wil daar verandering in brengen, met een Raspberry Pi en een programmeercursus.

De Bendoo Box is een pakket voor scholieren op de basis- en middelbare school, waarmee kinderen ‘op creatieve wijze’ moeten leren omgaan met computers en techniek. In het pakket zit bijvoorbeeld een mini-pc’tje, de Raspberry Pi, en een klein toetsenbordje. Ook wordt een besturingssysteem met een eigen programmeertaal, genaamd Scratch, meegeleverd. Op die manier kunnen kinderen hun eigen programmaatjes schrijven of hardware op de Pi aansluiten.

Voor iedereen

Het hele pakket wordt geleverd met een klein toetsenbordje met een touchpad, zodat je makkelijk kunt navigeren op je scherm, en een handleiding waarmee kinderen snel leren programmeren. Bovendien krijgen kopers 2 jaar lang een gratis .nl-domein zodat zij hun eigen website kunnen bouwen. De hele doos is zowel geschikt voor kinderen als voor de wat ouderen onder ons die nog niet zo goed kunnen programmeren.


De Bendoo Box wordt pas volgende week officieel gelanceerd, maar je kunt op www.BendooBox.nl al een exemplaar reserveren.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>