Filmstudio zit Expendables 3-downloaders op de hielen

Millennium Films zit individuele downloaders van de actiefilm The Expendables 3 op de hielen. Verscheidene piraten hebben een brief ontvangen, waarin ze dringend worden verzocht mee te werken aan het ontvangen van eventuele boetes.

The Expendables 3 lekte in DVD-kwaliteit op torrentsites, maar liefst drie weken voor de film in de bioscoop draaide. Eerder startte productiemaatschappij Lionsgate al een grootschalige actie tegen torrentwebsites, maar nu gaat uitgever Millennium Films ook achter werkelijke downloaders aan.

Stoppen en betalen

Naast het verzoek te stoppen met het illegaal downloaden en verspreiden van films, eist de uitgever dat de ontvanger van de brief zich voor 5 oktober meldt op een website waar de zaak online afgehandeld kan worden. Geeft men geen gehoor, dan kunnen de boetes hoger oplopen of kan er een rechtszaak worden gestart.

Vooralsnog is niet duidelijk hoe hoog de boete van Millennium Films is. Torrentfreak meldt echter dat er een soortgelijke campagne is gestart tegen downloaders van The Expendables 2, die daarvoor 300 dollar moeten ophoesten.

Identiteit

Millennium Films is niet achter de identiteit van downloaders gekomen door met een dagvaarding op bezoek te gaan bij internetproviders. In plaats daarvan stuurt de uitgever de dreigbrieven naar de provider, met de vraag deze door te sturen naar de klanten die bij de downloadende IP-addressen horen.

De ware identiteit van de downloader wordt voor Millenium Films dan ook pas zichtbaar zodra de persoon in kwestie besluit zich aan te melden op de website die in de brief staat.

250 miljoen

Producent Avi Lerner laat aan Advanced Television weten de intentie te hebben alle tien miljoen downloaders van The Expendables 3 te beboeten. Door het vroegtijdig lekken van zijn film zou 250 miljoen dollar aan potentiële winst verloren zijn gegaan.

“Tenzij we downloaders harder aan gaan pakken, gaat er nooit iets veranderen,” aldus Lerner. “We willen duidelijk maken dat wanneer je een film steelt, je daarvoor gewoon gestraft wordt.”

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>