‘Rabobank-commissie wil bitcoin-betalingen blokkeren’

Foto:  Bloomberg

Dat blijkt uit een gelekt rapport waar Tweakers over publiceert. Rabobank ontkende eerder het bestaan van de ethische commissie, maar bevestigt na het lek het bestaan van het orgaan.

De commissie Ehtiek is van mening dat er te weinig toezicht is op bitcoins waardoor de digitale valuta voor criminele activiteiten als witwassen en handel in kinderporno, drugs of wapens kan worden gebruikt.

In het rapport, dat eerder deze maand is opgesteld, staat ook dat Rabobank-klanten die bitcoins aanschaffen een “hoger risicoprofiel” moeten krijgen. Het blijft echter onduidelijk wat hier precies mee wordt bedoeld.


Blokkeren


Het rapport betekent niet dat Rabobank bitcoin-betalingen gaat blokkeren. Het oordeel van de ethische commissie is volgens een woordvoerder van de bank niet bindend.

“Je kunt hier niet uit afleiden wat de Rabobank met bitcoins gaat doen. Zelfs de minister van Financiën weet niet wat hij met bitcoins aan moet”, aldus de Rabobank-woordvoerder. Een dergelijk rapport kan “op termijn wel leiden tot beleid”.

Bekijk de koers van bitcoin vanaf het begin van dit jaar

Wat zijn bitcoins precies, hoe kom je eraan en wat kan je ermee?

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>